Jobb på nätet!

Jobb sökes på nätet idag! Jag skriver det som ett påstående för jag tror de få jobbannonser som publiceras i en tidning, mer handlar om positioner från företaget ifråga. Dessa jobbilagor har dagarna räknade för det är gränslöst effektivare att söka jobb på nätet.

Både för den arbetsökande och för uppdragsgivaren är det effektivare att använda nätet. Den arbetsökande kan effektivt söka, ja tom genom automatiserade sökningar och för uppdragsgivaren är det billigare och antagligen är det högre relevans på de sökande. Det är helt enkelt lättare för köpare och säljare att mötas.

Detta nya beteende kring att söka jobb har skapat åtskilliga nya möjligheter. Specialiserade portaler, nischade sökmotorer, rådgivning. Det är bara en tidsfråga innan sociala medier gör sitt intåg i jobbsökandet. Det är tex ganska vanligt att man som anställd hjälper företaget man jobbat åt med rekryteringar och blir belönad för detta. Sociala medier är en enda stor rekommendationsmotor och relationsmotor. Det borde finnas utrymme för företag som belönar personer som är aktiva inom sociala medier när de lyckas ordna en rekrytering. En sorst affiliate marketing inom rekrytering. Vissa personer är väldigt ”connected” och borde kunna belönas för detta.

En knäpp tanke kanske eftersom beteendet är väldigt långt ifrån printbeteendet som dominerade för bara några år sedan men världen är upp och ned. Saker vi inte trodde var möjliga är det idag.