Gratis:Pirate Bay sätter detta på sin spets!

Ingen har ungått Pirate Bay rättegången. En intressant händelse i vårt samhälle. Kampen mellan det gamla och nya är väldigt tydlig. I princip är Pirate Bay en sökmotor för gratis innehåll. Dock någon annans innehåll. Men för de som vill göra affärer på nätet, ja, man kan inte ignorera detta. Denna gratisekonomi måste man ta hänsyn till eller tom agera på.

Spotify försöker det. Gratis musik är nog en position de inte vill ha men tjänsten kan verkligen upplevas så. Problemet är dock inte så stort för dem. Begreppet gratis musik kommer försvinna när all i princip all musik är gratis. Det är den framtiden som väntar oss. Artister och skivbolag måste hitta annat att ta betalt för. Troligen kommer detta leda till en live musikkultur som kommer bli gigantisk. Att spela live kommer vara en framgångsfaktor för artister. Hela uppträdandet, showen, upplevelsen. Musik kommer troligen bli en upplevelseindustri.

Gratis är något som vi kommer vänja oss vid. Allt som kan automatiseras kommer bli gratis. Musikdistrbution kan automatiseras och därmed skall det vara gratis.

Bilden tillhör Ross Angus och är publicerad under Creative Commons och är faktikst gratis för mig att använda.