Droppshipping är ovanligt i Sverige

Droppshipping som företeelse är något jag kom i kontakt med när jag gjorde research på den amerikanska marknaden kring olika affärsideer. Jag prenumerade på en del flöden innehållande företag och websidor som var till salu. Då dök namnet droppshiping upp för första gången.

Droppshipping innebär att du jobbar med e-handel men du har inget eget lager. Någon typ av partner ser till att sakerna leveras. Du jobbar enbart med sälj, marknadsföring, betalningar och kundsupport. Någon annan hanterar och äger lagret.

I USA är detta inget ovanligt fenomen. Här i Sverige känns det väldigt revolutionär. Jag vet ingen e-handlare eller aktör som kan levera en sådan lösning eller jobbar på det sättet. Jag tolkar detta som att Sverige är inte det landet som producerar bra marknadsförare. Man vill inte jobba på det sättet.

Jag tror det finns en möjlighet här. Speciellt för etablerade aktörer som tycker weben är sådär. Inte deras grej men de har en fungerade logistik och rätt parner kan få e-handel att flyga. Jag hoppas att det är så att man får se några sådana koncept de kommande åren

Bilden tillhör den här marinsoldaten och är publicerad under CC