Nätet är bra för extra pengar

För er som följer denna bloggen så vet ni att jag har en viss skepticism mot affiliateindustrin. Denna kritik består i att affiliatemarknadsföring är slaskmedia och man måste vara medveten om detta när man agerar i den industrin. Man är de lägsta av de lägsta i mediasvängen. I det klimatet är det svårt att bygga något som blir värdefullt.

extra-pengarDäremot fungerar affiliatemarknadsföring väldigt väl för de som vill tjäna en extra hacka. Visst det är inte lätta pengar. Speciellt i början när man måste börja lära sig. Kunskapsinhämtningen kan vara en hård darwinistisk process men det är fullt möjligt att ta sig till en position där man drar in 5-10000 i månaden utan att på något sätt jobba ihjäl sig.

Samtidigt måste ju detta vägas mot att man kan göra extrajobb och då med automatik få in pengar för varje timme. Den tiden du lägger på att lära dig får du ju inte betalt för.

Bild, cc,flickr

Det är viktigt att inse att man inte skapar någt värdefullt eller långsiktigt. Man lever på nåder för de man marknadsför. Man tillför ganska lite till dem och förr eller senare avbryter de vad man gör eller ändrar på villkoren på samarbetet så det blir ointressant. Precis som ett extrajobb kan ta slut.

Det är ur detta perspektivet man måste se affiliatemarknadsföring!