Sälja anonymitet!

Under det senaste året har regleringen av nätet ökat dramatiskt och anonymiteten minskat. Man kan faktikst tolka det positivt, som att den nätrevolutionen som började för 15 år sedan äntligen börjar bli något(Man reglerar ju inge oviktigt). Men såklart är är det en inskränkning av människors frihet. Varför skall man inte kunna agera på nätet som man gör i verkligheten, anonymt. Om jag åker och plockar svamp och någon valde att spåra dig när du gjorde det, klart det skulle vara en kränkning. Så är det på nätet idag. Någon vet, vilka bloggar du läser.

Kanske kommer framtida generationer att vänja sig vid detta men jag som är född när internet inte fanns, kommer inte vänja mig. Jag har betalvilja för att slippa bli följd på nätet. Här finns det en affär vilket vissa bolag har insett. Dock tror jag inte de tjänster vi ser idag vara hållbara. De inskränker alldeles för mycket på nätets funktion(tar tid att ladda ned) och är faktiskt lite för jobbiga att konsumera. Du måste surfa till en annan sida.

Min spaning är att dessa tjänster i framtiden blir enklare, en enkel pluggin i din webläsare som du kan trycka on eller off på. Kanske betalar du inte per månad utan per använd tid. Snabbt och enkelt. Jag tror den unga generationen kommer vänja sig fort vid att inte vara anonym och kanske inte bry sig så myket heller men sådana som jag finns fortfarande i massor och jag kommer välja anonymitet hela livet. Det finns säkert en miljon möjliga kunder i Sverige. Alla är kanske inte redo att köpa för 50 sek i månaden men många är redo att lägga några kronor i månaden. Det räcker för en rätt stor affär. Bild, Flickr, CC

Anonym surfning
Anonym surfning