FRA-lagen- Inte bara ett problem

lagen om avlyssning(fra-lagen)De senaste tre veckorna har det verkligen varit uppror i bloggosfären om FRA-lagen. Få personer som är aktiva på nätet kan ha missat bloggosfärens ramaskri mot denna lag! Även om jag finner den integritetskränkande är det inte det som detta blogginlägg skall handla om!

Många människor betraktar problem som just problem. Något obehagligt som man dessutom skall klaga på högljutt. Få ser problem som möjligeter. För faktumet är att denna avlyssningslag kommer göra behoven av tjänster för anonymisering kommer öka dramatiskt. Företag kommer behöva skydda sina företagshemligheter mot FRA. Människor som finner det kränkande att vara avlyssnade kommer köpa anonymitetstjänster. Ja, tom de kriminella och terrorister kommer ha behov av dessa tjänster. Dessutom kommer FRA att behöva köpa tjänster för att kunna hantera och analysera denna information.

Med detta ville jag visa att även händelser med stort obehag som denna lag är har positiva sidor och man kan dessutom välja hur man vill betrakta dessa händelser!

2 reaktion på “FRA-lagen- Inte bara ett problem”

  1. Men då undrar jag, om det skulle finnas en tjänst som nu gör en anonym online(m.m) trots FRAs insatser att avlyssna, finns det då inte en väldigt stor risk att just terrorister och liknande utnyttjar denna tjänst? Då spelar FRA- lagen ut sig själv?

  2. Sara!

    Du har helt rätt. I värsta fall kommer terroristerna att övergå till att skcika brev till varandra. ngt de antagligen redan gör!

Kommentarer inaktiverade.