Även nya ekonomins affärsmodeller kan vara enkla!

Från fashionguides hemsida

Det är lätt man får uppfattningen att den nya ekonomins affärsmodeller och affärsideer är så avancerade. Jag tror inte så behöver vara fallet. Internet är inte olikt den fysiska världen vi lever i. Den stora skillnaden är att verkligeheten åker man till olika ställen och spenderar pengar, på nätet går man till en sökmotor för att leta information. Då gäller det att det finns det man letar efter. Detta är en affärside. Att vara den sidan som man hamnar på i en viss ämneskategori när man söker på saker inom det ämnet.

En sådan sida är Fashionguide. När jag söker på kläder, så hamnar fashionguide på åttonde plats. De har även lyckats engagera en modellsnubbe som skriver i deras modeblogg.

Alla segment behöver sådana här sidor på nätet, innehållsrika nytta sidor som svarar på frågor när människor skriver in ord och frågor på Google. Detta är enklare och genomförbara affärsideer bara du sätter dig ned och lär dig hur google fungerar(inte rocket science) och kan skriva bra inom ett ämne. Då kan du attrahera trafik som är säljbar. Viola, en affärsmodell

En reaktion på “Även nya ekonomins affärsmodeller kan vara enkla!”

Kommentarer inaktiverade.