Affärside kring fundamental analys av aktier!

Aktier är en informationsintensiv aktivitet. Skall man investera en sexsiffrig summa brukar man vilja göra en del research innan affärer. Banker och fondkommissionärer vet detta och de i sig producerar stora mängder information och fundamentala analyser av aktier. Detta gör att det krävs en hel del tid av dig som investerare att hitta informationen du skall använda för ditt beslut. Om du tex tar de stora bolagen på Svenska börsen kan det finnas upp mot 20-30 analyser att titta på och det är ett helt dagsverke att få tag på alla.

Men det borde gå att samla alla på ett ställe(utom de som inte vill ha dem distribuerade), precis som de sidorna som samlar produktrecensioner för olika typer av prylar. Man aggregerar helt enkelt alla analyser.

Fördelen med detta konceptet är att sökmotorn gillar dig. Du blir helt enkelt den mest relevanta platsen för alla analyser för det bolaget när du aggregrar alla. Sett från användaren och sökmotorn tillför du nytta.

Problemet med denna ideen är affärsmodellen. Inget nytt i det. Affärsmodellen är alltid problemet. Annonsering är nog inte en möjlighet här. Konceptet är helt enkelt för nischat. En tanke som slår mig är att man helt enkelt hyr ut den till mediabolag som behöver bra innehåll. Kanske kan man då även få de som producerar analyserna att betala lite, i alla fall för en bättre plats. Så att just deras Volvo analys läses. Eller kanske Volvo.

Vad tror du?

nystockexchangeBilden föreställer New York Stock Exchange handelsrum i mitten av 80 talet Bild, Flickr, CC